Usecase Virtual Reality on stage: ontdek 5G ‘live’ in Ancienne Belgique

Schermafbeelding 2021 11 04 om 17 33 19
Ontdek alle usecases

Brussel

Juni 2021

Sommige concerten zijn memorabel. Dat geldt beslist voor het optreden dat Konoba ten beste gaf in de Ancienne Belgique. Daar zette niet enkel de Belgische artiest een performance neer: telecomspecialist Proximus verraste met een combinatie van glasvezel en 5G en componeerde daarmee het netwerk van de toekomst. Wat volgde was een nationale primeur: een concert dat enkele kilometers verder ‘live’ kon worden gevolgd in het atrium van de Proximus-gebouwen.

Je moest er (niet) bij geweest zijn …

Proximus installeerde een 360° camera op het podium en filmde het optreden. De opnames werden rechtstreeks doorgestuurd naar de 5G-standalonemast op de Proximus Towers. Een select publiek van 10 gelukkigen zat klaar in het atrium, voorzien van Virtual Reality-brillen en 5G-smartphones. Zo konden ze als eersten ervaren hoe de toekomst in 5G eruitziet, voelt én klinkt. Want het leek wel alsof ze samen met de camera naast hun idool op het podium stonden.

Grote verwachtingen

Voor wie fan van Konoba is of uitkijkt naar 5G was het een uniek gebeuren. Voor Proximus was het de perfecte manier om te tonen welke innovatieve belevingen ons in de nabije toekomst te wachten staan. Tegelijk kon het demonstreren dat een ‘live’ Virtual Reality-ervaring met beelden in hoge resolutie vandaag al mogelijk is en België klaar is om 5G op grote schaal te lanceren.

Muziek in 5G

Na het succesvolle experiment hebben Proximus en partners al een aantal nieuwe optredens op de agenda staan. Het 5G Innnovation Platform zal ook daarbij een podium bieden aan de innovatieve mogelijkheden van hogesnelheidsnetwerken. Proximus zet hier in op twee sporen: glasvezel én 5G.

bron: Proximus