13 januari 2022 BIPT geeft startschot voor de veiling met oproep tot kandidaatstelling

Met de publicatie van de oproep tot de kandidaten heeft het BIPT het startschot gegeven voor de langverwachte veiling van het toekomstig radiospectrum.

5 G mobile stock2 2x
Ontdek alle bekijk alle nieuws

Met de publicatie van de oproep tot de kandidaten heeft het BIPT het startschot gegeven voor de langverwachte veiling van het toekomstig radiospectrum. De veiling betreft de toewijzing van het nieuwe 5G (en het bestaande 2G en 3G) radiospectrum. Deze veiling, voorzien voor juni 2022, zal het mobiele telecomlandschap in ons land mee bepalen voor de komende 20 jaar. De veiling bevat een pakket gereserveerd spectrum voor een mogelijke nieuwe mobiele operator die op de markt kan toetreden.

Op 24 november 2021 keurden de federale regering en de regionale regeringen in een Overlegcomité de koninklijke besluiten goed waardoor het BIPT, na publicatie hiervan in het Staatsblad op 23 december 2021, kon starten met de voorbereidingen die moeten leiden tot de effectieve veiling van het radiospectrum.

Het BIPT nodigt nu de belangstellende partijen uit om hun kandidatuur in te dienen om deel te nemen aan deze veiling die tot doel heeft om rechten voor spectrumgebruik toe te wijzen in de radiofrequentiebanden die gelegen zijn in de 700 MHz, 900 MHz, 1400 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz en de 3600 MHz frequentieband. De houder van een vergunning zal dankzij de toegewezen radiofrequenties een nationaal netwerk kunnen aanleggen en mobiele elektronische-communicatiediensten kunnen verstrekken aan eindgebruikers. Het BIPT publiceert samen met de oproep tot kandidaatstelling, vandaag ook het informatiememorandum voor de toekenning van deze spectrumvergunningen, die gebruikt zullen worden om mobiele breedbanddiensten te verstrekken.

Kandidaten hebben tot 16 februari 2022 de tijd om hun effectieve kandidaatstelling in te dienen bij het BIPT. Het BIPT neemt vervolgens een beslissing over de ontvankelijkheid van elke ingediende kandidatuur.

Meer informatie kan je hier terugvinden.